Skip to main content

Microsoft Power BI

Wat is Microsoft Power BI? Microsoft Power BI is een BI-platform (Business Intelligence) dat niet-technische zakelijke gebruikers tools biedt voor het verzamelen, analyseren, visualiseren en delen van gegevens.

De gebruikersinterface van Power BI is redelijk intuïtief voor gebruikers die bekend zijn met Excel, en de diepe integratie met andere Microsoft-producten maakt het tot een veelzijdige selfservice-tool die weinig training vooraf vereist. Gebruikers kunnen een app downloaden voor Windows 10, genaamd Power BI Desktop, en native mobiele apps voor Windows-, Android- en iOS-apparaten.

Er is ook Power BI Report Server voor bedrijven die hun gegevens en rapporten on-premises moeten onderhouden. Die versie van Power BI vereist een speciale versie van de desktop-app, toepasselijk genaamd Power BI Desktop voor Power BI Report Server.

Veelgebruikte toepassingen van Power BI Microsoft Power BI wordt gebruikt om inzichten te vinden in de gegevens van een organisatie. Power BI kan helpen bij het verbinden van ongelijksoortige gegevenssets, het transformeren en opschonen van de gegevens in een gegevensmodel en het maken van diagrammen of grafieken om de gegevens visueel weer te geven.

Dit alles kan worden gedeeld met andere Power BI-gebruikers binnen de organisatie. De datamodellen die vanuit Power BI zijn gemaakt, kunnen op verschillende manieren worden gebruikt voor organisaties, waaronder de volgende: verhalen vertellen door middel van grafieken en datavisualisaties; het onderzoeken van “wat als”-scenario’s binnen de gegevens; En rapporten maken die vragen in realtime kunnen beantwoorden en helpen bij prognoses om ervoor te zorgen dat afdelingen voldoen aan de bedrijfsstatistieken.

Power BI kan ook uitvoerende dashboards bieden voor beheerders of managers, waardoor het management meer inzicht krijgt in hoe afdelingen ervoor staan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden met Microsoft Power BI? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.